Showtips


Barnprogrammet

Delgado riktar sitt speciella barnprogram till ungar i åldrarna 4-12, ju fler desto roligare, men minst tio stycken. En och annan vuxen är också välkommen. Det passar bra på barnkalas, julfester, dagis, skolor och bibliotek. Spelyta: min. 3 x 3 m. En föreställning per engagemang är normalt. Vid öppet hus kan man kombinera den med close-up, då Delgado minglar och visar några tricks här och där under en längre tidsrymd.

Familjeshowen

I familjenummret underhåller Delgado alla barn från 4-104 år - alltså en blandad publik upp till cirka 800 personer. Den passar bra på sommarfester, pensionärsträffar, fritidsgårdsfester, basarer, familje/församlingsfester, matinéföreställningar, större julfester, varuhusjippon och liknande. På varuhus brukar Delgado kombinera den med att vandra omkring och close-up-trolla och skulptera ballongfigurer som ges till alla barn. Spelyta: min. djup 3m. x 4 m. bredd.
Opps


Stand-up-showen

Salongsmagi kallade man förr det som idag ofta benämns stand-up magi. Den är visuell, men utan stora apparater och vänder sig till vuxen publik på fester och nöjestillställningar, där publiken vill bli underhållen.

Akten kan användas som en "väckarklocka" under ett informationsmöte, kick-off eller liknande. Då spelar Delgado rollen som informatör, innan det går upp för åhörarna att han är underhållare. Den framförs normalt i restaurangmiljö på mindre scener, podier, direkt på dansgolvet o. dyl. Spelyta: min. 2,5 m. djup x 3 m. bredd. Den kan kombineras med close-up t.ex. efter stand-up-showen eller till välkomstdrinken.

Close-up

Micromagi lämpar sig bäst för grupper upp till 30 personer samtidigt. Inga utrymmes- eller andra tekniska krav ställs, därför kan formen presenteras i mässmontrar, vid jippon i banklokaler, köpmannavaruhus, barer och i liknande lokaler där en flexibel mingelunderhållning behövs. Varje sällskap underhålls c:a 5 minuter. Alternativt kan man ordna en liten trollerihörna med bordstrolleri dit intresserade kommer för att bli förtrollade. Flera föreställningar på 10-15 minuter kan då presenteras med jämna mellanrum.

Delgado har stora möjligheter att specialdesigna tricken för att göra PR för Dig, t. ex. genom att förvandla vita papperslappar till sedlar/visitkort med firmatryck på, som ges till kunden. Close-up fungerar också som komplement till de ovan nämnda showerna.

Musik och magi med Robban och Delgado

Endast fantasin sätter gränser för hur musik och magi kan kombineras. Det vanligaste alternativet är att Robban inleder med soft musik under middagen och Delgado framför sin after-dinner-show, varefter dansen tar vid. Inte dumt för personalfesten, 50-årskalaset eller bröllopsmiddagen. Detta erbjudande kan tillgodose en del av nöjesbehovet på fjällhotell och fartyg, inte minst med tanke på att det vänder sig till nästan alla kategorier publik, även den internationella.

Delgados trolleriskola

Många skolelever i åldrarna 9-15 år måste sysselsättas under skolloven. Varför inte spinna vidare på intressevågen för cirkus och trolleri och låta ungdomarna ägna några timmar varje lovdag åt något roligt och lärorikt. Normalt består nybörjarklasserna av 15-20 ungdomar som träffas 5-10 gånger under 2-3-timmarspass. Klassrum behövs, samt lite pysselmaterial

Inför uppträdandet

Publiken bör sitta något så när framför trollkarlen och ingen bör sitta närmre än tre meter från spelcentrum. Det kan man lätt ordna genom att placera ut kuddar eller stolar framför spelplatsen. Om det är många småttingar i publiken kan man spänna en lina eller dra ett kritsträck på golvet för att markera gränsen. Detta gäller naturligtvis inte close-up.

Bra belysning är viktigt. Helst skall det vara stark belysning på spelplatsen och släkt eller dämpad salongsbelysning. Alla starka lampor från fonden som är riktade mot publiken och bländar den undanbedes. Stark belysning framifrån och ovanifrån rekommenderas. Det bästa är spotlights från vardera sidan riktade mot centrum av spelplatsen.

Om publiken överstiger 50 personer önskas mikrofon och ljudanläggning, dock inte för musik och magivarianten, som har komplett teknisk utrustning. Ingen speciell tid åtgår för att ställa fram rekvisitan, men hjälp med att rulla in trollerilådan kan behövas. Vid friluftsuppträdanden och regnrisk måste tak finnas för Delgado och plats för klädombyte behövs alltid.

Presentationen:

Delgado önskar alltid bli presenterad vid showerna. Det förhöjer stämningen och underlättar kontakten mellan publiken och artisten. Ofta måste man sammankalla publiken några minuter innan själva entrén. Det kan låta så här vid en barn-och familjeföreställning: Hallå, hallå alla barn och vuxna nu är det dags att samlas för om några minuter kommer det att hända mystiska saker här framme på scenen. För att alla ska kunna se så bra som möjligt kan ni komma fram till den magiska linjen. Hjälp barnen att hitta bra platser.

På en fest med dans bör man annonsera i högtalarna i den här stilen. Ja mina damer och herrar nu tar vi en kort paus för om 5 (till 10 ) minuter är det showtime. Passa på och gör era beställningar innan dess, för ingen serveringe sker under uppträdandet. Alltså showtime om 5 minuter.

När publiken är samlad och beredd ger Delgado klartecken till presentatören, som vid en barnföreställning kan säga … Hej alla barn. Vad väntar ni på? (Barnen svarar trollkarlen) Jag hör inte. Vad väntar ni på? (Barnen skriker högre) Just det! Om ni applåderar riktigt högt nu så kommer trollkarlen Delgado. Varsågod Delgado!

På festen gäller det att fånga uppmärksamheten, väcka förväntningarna och skapa stämning. Då kan det förslagsvis låta så här. Presentatören klappar händerna, klingar på en flaska, slår på en bricka eller liknande beroende på hur stimmigt det är i lokalen. Showtime (kan upprepas tills att det blir tyst i lokalen)! Så var det dags för kvällens artistframträdande. Magic entertainer står det på hans visitkort och vad det innebär kommer ni strax att få veta. Så vi hälsar honom välkommen med en stor applåd. Varsågoda! Direkt från Båstad kommer trollkarlen Delgado (Presentatören applåderar)!

Naturligtvis behöver man inte följa mina förslag. Det är faktiskt bättre att anpassa dem till kom-fram-och-sägarens egen personlighet.

Lycka till!Delgado